Yirmi Yaş Dişi

Yirmi Yaş Dişi

Yönetici Yönetici

Yönetici Yönetici 8 ay önce yazdı

Yirmi Yaş  Dişi

"Yirmi yaş dişi" ya da bilimsel adıyla "üçüncü azı dişi", genellikle yetişkinlik döneminde (ortalama olarak 17 ile 25 yaşları arasında) çıkmaya başlayan azı dişidir. İsmi, bu dişlerin genellikle 20'li yaşlarda çıkmaya başlaması nedeniyle verilmiştir. İnsan ağzında her bir çenede iki tarafta birer tane olmak üzere toplam dört yirmi yaş dişi bulunabilir.

Yirmi yaş dişleriyle ilgili bazı bilgiler:

  1. Konumları: Yirmi yaş dişleri, ağızda en arkada bulunan dişlerdir. Bu nedenle çıkarken bazen sorunlara yol açabilirler.

  2. Yer Problemi: Bu dişlerin çıkma süreci sırasında yeterli alana sahip olmamaları durumunda, diğer dişlere baskı yapabilirler. Bu durum diş sıkışıklığına ya da diğer dişlerin pozisyonlarının değişmesine neden olabilir.

  3. Yanlış Açılma: Yirmi yaş dişleri doğru açıda çıkmayabilir. Bu, dişi çevreleyen dokularda ağrıya veya enfeksiyonlara yol açabilir.

  4. Gömülü Kalabilir: Bu dişler bazen tam olarak çıkmayabilir ve diş eti veya çene kemiği içerisinde gömülü kalabilir. Gömülü dişler, kist veya tümör oluşumuna neden olabilirler.

  5. Operasyon: Yukarıda belirtilen problemler nedeniyle birçok insanın yirmi yaş dişleri çekilir. Dişin konumu, gömülü olup olmadığı ve hastanın yaşına göre operasyonun karmaşıklığı değişkenlik gösterebilir.

  6. Bakım: Yirmi yaş dişleri diğer dişlere göre daha arkada oldukları için fırçalama ve diş ipi kullanma gibi temizlik işlemleri zor olabilir. Bu, bu dişlerde çürük oluşma riskini artırabilir.

Eğer yirmi yaş dişlerinizle ilgili herhangi bir sorun yaşıyorsanız ya da bu dişlerin ne zaman ve nasıl çıkacağına dair sorularınız varsa, bir diş hekimine danışmanız önerilir.

Tarih 2023-10-11 11:29:36

Yirmi Yaş Dişi
Son Eklenenler
Dental İmplant Teknolojisindeki Son Yenilikler
Dental Volimetrik Tomografi
Şeker hastalarına implant yapılır mı ?
Şeker , diabet hastalarında HbA1c Değerleri ve Anlamları:
Diş implanttı hakkında merak edilen sorular ?
2024 YILINDA İMPLANT FİYATI NE OLACAK ?
Types of Implant Prostheses