Yaşlılıkta diş bakımları,

Yaşlılıkta diş bakımları,

 DT. M.IHSAN GURSOY

DT. M.IHSAN GURSOY 3 yıl önce yazdı

Yaşlılıkta diş bakımları,

Yaşlılıkta diş bakımları,

 

Yaşlandığımda dişlerimi kaybeder miyim ?

 

Diş kayıpları yaşlılığa bağlı kayıp değildir.Zamanın da kontroller uzun yıllar doğru beslenme ve diş hekimi kontrolleri dişleriniz ömür boyu kullanmanızı destekler.diş sağlığınızın yaşınızın bir önemi yoktur suçunuz sağlığı ve dişlerinizin sağlığı uzun sürekli bakım ve doğru beslenme ile mümkündür.

 

Yaşlı insanlarda dişlerinde ne gibi sorular olabilir.

Yaşlanmak bir süreç ve doğal bir durumdur. Bu doğal sonuçta ağızınız ve dişleriniz de doğal olarak bir çok değişiklik olabilir.yaşlılık ta diş etleriniz bir miktar çekilmesi kemik kaybı ,ve hassaslaşması normal bir süreç olarak tanımlanır.

Yaşlılık tan dolayı oluşacak fiziksel yetersizliklerle dişlerinizi fırçlamakta zorlanabilirsiniz bunun için kullanabileceğiniz elektirikli fırçalar iyi bir çözüm olabilir. Eğer varsa protez temizliği konusunda da size yardım cı olabilecek malzeme ve aletler vardır bu konuda diş hekiminizden yardım isteyebilirsiniz.

 

Diş etlerimle ilgili sorunum olur mu ?

Diş etlerinde sorun yaratacak olan bakteri plaklarıdır bunlar dişlerden temizlenerek uzaklaştırılması gerekir.Bu plaklar dişlerden uzaklaştırlmaz ise dişlerde  çürük diş etlerinde şişlik olabilir.Kemiklerde erime hızlanır ve dişler sallanarak düşebilir.Mutlaka düzenli bir diş hekiminden yardım isteyin.

 

Diş eti ve çürüğüm olmaması için ne yapabilirim ?

Diş eti ve diş çürükleri olmaması için yediğiniz yiyeceklerden oluşan plaklarınızın mutlaka düzenli olarak ağız ortamından uzaklaştırmanız gerekir. Bunun için günde iki kez mutlaka dişlerinizi düzenli olarak fırçalamanız yeterlidir.Bunu yapacak fiziksel yeterliliğiniz yok ise elektirikli diş fırçaları ağız dağları yada hemşirelerden yardım isteyebilirsiniz .

Diş macununuzun florür içerdiğinden emin olur bu florür 1350 -1500 pim olmalıdır.

Diş ipi kullanma alışkanlığının ürmesi günde e az iki kez diş ipi kullanmalısınız.

Şeker ve asit içerek yiyeceklerden kendinizi uzak tutunuz.

 

Dişlerimi düzgün fırçaladığımı nasıl anlarım?

 

Dişlerimi düzgün fırçaladığımı anlamak için ağız da bakteri plaklarını boyayan özel tablet boyalar vardır.Bunlar zararsız ve sadece fırçalayamadığını bakteri plağı artıkları olan bölgeyi boyar. Fırçalanmayan bölgeler boyanır ve bu bölgeleri tekrar fırçalayarak fırçalandığından emin olursunuz.

Genelde iyi bir ağız içi temizlik için yaşlılarda elektirikli diş fırçası önerilir.Elektirikli diş fırçaları daha iyi bir ağız içi temizlik yapmanızı sağlar .

Eksik dişlerinizden dolayı bir protez kullanıyorsanız mutlaka onları da düzenli temizlemeyi ihmal etmeyin

 

Ağız içi yaram varsa ne yapmalıyım ?

 

Ağız içi yaralar çeşitli sebeplerle oluşabilir bu yarlar doğal sonuçla olabildiği gibi protezlerin vuruklardan da olabilir

Bu tür yaralar için mutlaka diş hekiminize gitmelisiniz. Vücudunuzun bir yerinde yada ağız içinde eğer iyileşmeyen bir yara fark ederseniz bunu zaman geçmeden hekiminize gösterlelisiniz.

Yaşlılıkta diş bakımları,

 

Tarih 2021-10-24 23:33:30

yaşlılıkta diş bakımıdiş fırçalama
Son Eklenenler
Dental İmplant Teknolojisindeki Son Yenilikler
Dental Volimetrik Tomografi
Şeker hastalarına implant yapılır mı ?
Şeker , diabet hastalarında HbA1c Değerleri ve Anlamları:
Diş implanttı hakkında merak edilen sorular ?
2024 YILINDA İMPLANT FİYATI NE OLACAK ?
Types of Implant Prostheses