implant tedavisinde ağrı duyarlıyım ?

implant cerrahisinde ağrı duyarlıyım ?

 DT. M.IHSAN GURSOY

DT. M.IHSAN GURSOY 3 yıl önce yazdı

implant tedavisinde ağrı duyarlıyım ?

implant tedavisinde ağrı duyarmıyım ?

İmplant kemik içine konulan vidadır.İlk bakışta bu tür cerrahi işlemler kişilerde korku yaratabilir ve bu da normal bir durumdur. Bu tür ağrılar cerrahi işleminin büyüklüğü ie orantılıdır. İmplant yapılırken hastaya lokal anestezi uygulanır. Bu implant yapılan bölgenin uyuşturlaması demektir Bu durumda implant yapılırken her hangi bir ağrı duyulması beklenmez.

Bu durum her cerrahi işlemden önce yapılan rutin bir durumdur. Bu  cevre sinirlerini bloke edilerek oranın hissizleşmesini sağlar ve orada her hangi bir acı duyulmasını da önler.

Tüm bu durumlar tecrübeli bir hekim ile birlikte implanttın yapılması ağrısız bir şekilde sürmesini sağlar. İmplant cerrahisinden sonda 1-2 gün bir miktar şişlik ve hastanın kabul edebileceği kadar ağrı normal sayılır.

 

İmplant cerrahisinden sonra ağrı duyarmıyım ?

İmplant tedavisi ,sırasında yapılan lokal anestezi nedeniyle o anda ağrı duymanız zordur. Lokal anestezinin etkisi geçtiğinde bir miktar ağrıması normal bir durumdur. Daha sonrası için mutlaka doktorunun tavsiyesine uyarak verdiği ilaçları düzgün ve zamanında kullanmanız önemlidir. Bu durumlarda ağrı ve şişlik durumunuzun giderek azalmasını beklenir.  İmpant  sayısınız ve bulunma bölgelerine göre bir miktar yüzünüzde şişlik olabilir. Bunlar normal bir süreç olarak değerlendirsek de bunlarla ilgili mutlaka kullanmanız gereken ilaçlarınızı kullanmanız en doğru yoldur.

 

İmplant cerrahisi sonrası enfeksiyon olur mu ?

İmplant  sonrası enfeksiyon oluşma riski vardır. Bu durumu önlemenin en iyi yolu implant cerrahi uygulanma yerinin Ameliyathane şartlarını koşullarında yapılması enfeksiyon risklerini daha aza indirir. Doktorununuzun vereceği ilaçlar ve implant cerrahisinden sonra iyi bir bakımla implant cerrahisinden sonra oluşabilecek enfeksiyonu önleyebilirsiniz.İmplant cerrahisi sonrasında mutlaka ağız sağlığı hijyenine dikkat etmeniz gerekir. Ağız hijyenine dikkat edilmediği durumlarda mevcut yaralar daha da kötü bir hal alabilir.

 

İmplant cerrahisinden sonra dikişler ne zaman alınır ?

İmplant cerrahisinden sonra dikişleriniz 7-ile 10 gün içerisinde alınır.Bunlar ipek sutür için geçerlidir .Kendiliğinden eriyen iplik ler için bua gerek yoktur iplikler kendiliğinden erdiği için bir operasyona gerek yoktur. İmplant cerrahisinden sonra atılan dikişler alırken ağrı acı hissetmezsiniz.

 

 

Tarih 2021-10-31 04:29:54

implant cerrahisiimplantdikişimplant sonrası ağrı
Son Eklenenler
Dental İmplant Teknolojisindeki Son Yenilikler
Dental Volimetrik Tomografi
Şeker hastalarına implant yapılır mı ?
Şeker , diabet hastalarında HbA1c Değerleri ve Anlamları:
Diş implanttı hakkında merak edilen sorular ?
2024 YILINDA İMPLANT FİYATI NE OLACAK ?
Types of Implant Prostheses