İmplant Sonrası Bakım

İmplant Sonrası Bakım

 DT. M.IHSAN GURSOY

DT. M.IHSAN GURSOY 3 yıl önce yazdı

İmplant Sonrası Bakım

İmplant sonrasında nelere dikkat etmek gerekir?

 

İmplant doğal dişleri en iyi taklit eden yapay dişerdir. İmplant uygulaması cerrahi bnir işlemdir. Cerrahi her işlemlerde olduğu gibi implant cerrahisinde de  genel cerrahi protokoller uygulanır. İmplant cerrahisindede tüm ortamın temiz, steril olması gereklidir. Bu temiz ve stirilizasyon koşulları diş hekimi ameliyathanesinde sağlanır. Bu durumda ameliyat sonrası komplikasyoları azaltır.

İmplant tedavinizin cerrahi sonrası rahat geçmesi ve bu iyileşme süresinin çok iyi şekilde geçmesi için sizin de yapmanız gereken bir çok şey vardır.

İmplant cerrahisinden sonra belli başlı olabilecek şeyler şunlarıdır :

Ağrı 

Kanama 

Dikişleriniz atabilir

Enfeksiyon

Yüzünüz morluk olbilir

Şişkinlik olabilir

bu tür sorunlar her cerrahi sonrasında olması beklenen sorunlardır. Bu sorunları en az şekilde atlatmak için gene yapılması gerekli şeyler vardır.

İmplant cerrahisinde, diş eti açıldıktan sonra  implantın çapı kadar yuva açılır. Kemiğin içine implant yerleştirilir. Yerleştirilen implantta  yapılan cerrahi kemiğin biyolojik yapısında değişiklik olur.Yaşanan bu biyolojik değişimliler ağrı şişlik gibi komplikasyonlara neden olur. Bunaları en aza indirmek için ;

Her zaman daha steril ortamda çalışmak

Travmasız yavaş çalışmak

Yavaş ve soğutmalı çalışmak

Cerrahi hekimin tecrübesi bu durumda  önemlidir.

İmplant sonrası sigara içmemek önemlidir. Ameliyat sonrası ve Sigara yara iyileşmesiniz geçiktirir ağrılaarını arttırır ve implanttın kemiğe kaynasınında sorun çıkarırlar.

implant yaptırdıktan sonra ; doktorunuz size şişliğin azalması ve önlenmesi için soğuk kompres verecek tr bunu 5 dak.turup 5 dakika dinlenmeniz gerekir. Bu soğuk buz kompresi hem ağrınnın azalması hemde şişliğinizin önlenmesi için önemlidir.

Doktorunuzun implant cerrahisinden sonrasında vereceği ilaçları düzenli kullanmnız önemlidir.

İmplant için atılan dikişleriniz 7 gün sonra alınması gerekir. İmplant cerrahisinden sonra ağız hijyeninize mutlaka dikkat ediniz. Bu sizi enfensiyondan uzak tutar ve iyilşmeyi artırır. Ameliyattan sonta kanamanın artmaması için çok sıcak yiyeceklerden uzak durun, ameliyat bölgesini yiyeceklerden koruyun ve olağan dışı durum olduğunu düşünüğünüz her durumda hekimize başvurmaktan çekinmeyin.

 

Tarih 2021-11-02 03:59:28

Önceki Yazısı implant nasıl yapılır ? Sonraki Yazısı İmplant Fiyatları
ağrıİMPLANT CERRAHİSİimplant sonrası bakımdiş hekimiimplant
Son Eklenenler
Dental İmplant Teknolojisindeki Son Yenilikler
Dental Volimetrik Tomografi
Şeker hastalarına implant yapılır mı ?
Şeker , diabet hastalarında HbA1c Değerleri ve Anlamları:
Diş implanttı hakkında merak edilen sorular ?
2024 YILINDA İMPLANT FİYATI NE OLACAK ?
Types of Implant Prostheses