Gece acil dişimin ağrısını nasıl geçirebilirim ?

Gece acil diş ağrısını nasıl geçirebilirim ?

 DT. M.IHSAN GURSOY

DT. M.IHSAN GURSOY 3 yıl önce yazdı

Gece acil dişimin ağrısını nasıl geçirebilirim ?

Doğada dişim ağrırsa ne yapabilirim ?

 

Dişim her zaman ağrımı? Olmadık zamanlarda hiç bir şey yokken ertelediğiniz diş tadavileriniz, doğa ile başlasa kalmışken tutarsa ağrı  ne yapabilirsiniz.?

Tedbirli olan kişiler sadece dişleri için değil kendileri için de yanlarınsa ne gibi yardımcı ilaçlar bulundurmasında fayda vardır.?

Doğa insana en huzur veren yerlerden biridir ama amansız bir huzurun yanın da gözle görmediğimiz ufak tefek kazalar sizin keyfinizi bozmaya yeterli olur mu?

Bir dişin ağrıması için geri dönük 4 sene zaman geçmesi gerekir bu ortalama 4 senelik bir zaman dilimin de diş hekimi randevunuzu ihmal etmişseniz hiç olmadık zaman ve yerde dişiniz ağrıma ihtimali vardır. Bu diş ağrısı zaman zaman çok artar ve gerçekten dayanılmaz bir hal olur bu durumda hekime ulaşamadığınız durumlarda ,ağrınızı daha aza indirmek için ne yapabiliriz yada ne yapmamalıyız ?

Biliçsizce yaptığımız bazı şeyler olumlu sonu olabilir ama bazılarıda ağrıları daha çok artıp  çevre dokularda daha çok zarar verebilirsiniz. Geri dönüşümsüz bir zarara yok açabilirsiniz.

Burada okuyacaklarınız dikkate alarak diş ağrılarınızı azaltabilirsiniz. Pulpa dişinizin canlı kalmasını salayan diş özüdür ,dişlerinizin sinir tabakasıdır. Pulpa, sinir damarı  kan damarları içerir bu kısın direk sinir sistemleri ile  ilşkidedir. diş çürüğünüz  buraya eriştiğin de dişiniz çok şiddetli ağrır ve bizim için dayanılmaz olan ağrıları burası üretir.Tercihimiz çürüklerinizin dişlerininizin pulpa ya kadar ulaşmadan diş hekimine gidip tedavileriniz tamamlatmanızdır.

Diş ağrımadan önce az yada çok semptom verir.

Sürekli keskin ağrı

Tatlı yendiğinde ağrı

Sıcak yendiğin de ağrı

Soğuk yerken ağrı

çiğnerken ağrı

Tüm bunlar hafiften başlar şitdetliye doğru artar .Önemsiz gibi gördüğünüz çok basit ağrılar giderek çoğalır,artar ve bir süre sonra ağrılar dayanılmaz hale gelebilir.

eğer olmadık bir yerde doğada  iseniz bu ağrı ile nasıl baş edersiniz ,

Bu şiddetli ağrının kesilmesi için pratik olarak ne yapabilirsiniz ?

  • Tuzlu su ile durumama            :  Tuzlu su antiseptik bir sudur, tuz doğal dezenfaktandır. Eğer  dişler arasında bir yiyecek sıkışması varsa bunları temizle rahatlatır ,ağrıyı kesmekte kısmen  yardımcı olur.Ama Tansiyonu olanlar dikkat etmelidirler.
  • Hidrojen peroksit ile durulama : Hidrojen peroksit ( oksijenli  su)  ağızı çalkalama ile varsa iltihabı hafifletirbakterilşri öldürmeye yardımcı olur
  • Soğuk kompres                       :  Çürüklerde  soğuk buz ağrı ya iyi gelebilir. Bunu kullanmak için buz avluya dolayıp 10 dakika tutmanız yeterli olabilir.
  • Nane çayı                               :  Nane hassalaşmış diş etini iyileştiren için kullanılabilir .nane çay poşetini ıslatıp ılık bir şeklde dişinize kompres yapbilirsiniz
  • Sarımsak                                : Sarımsak doğal ağrı kesicidir. Sarımsağı ağınızda çiğneyip çürüğün olduğu bölgeye bastırabilirisniz.
  • Vanilya                                    : vanilya içeriğinde  alkol olması  ağrı kesici olarak kullanılabilir Vanilyayı ,diş çürüğünün üstüne koyabilirsiniz
  • Karanfil yağı                            : Karanfil yağı , tarih boyunca en çok kullanılan doğal ağrı kesicidir. Az miktarda ki karanfil yağını diş çürüğü içine sıkıp bastırmanız yeterlidir.
  • Buğday doğumu                      : Buğday tohumu iyi bir ağrı kesici dir.
  • Kekik                                       : Kekik  de güçlü bir anti bakterfal  antioksin  özelliğinden dolayı ağrı kesici olarak dişin üstüne konarak  uygulanabilir.
  • Soğuk kompres                       : Soğuk her zaman ağrı kesmede etkin olur eğer dişiniz pulpitisin başlangıcındaysa soğuk her zaman iyi bir ağrı kesicisidir

 

Tüm bunlar ağrılarınızı yeteri kadar getirmeyebilir. Ağrınızın kesilmesi ve dişinizin tedavi olması için mutlaka diş hekimize gidiniz.Tüm bunları kullanmak dişinizi tedavi etmez ancak anlık ağrınız geçirir , olmadık zamanlarda ağrı çekmemek  keyfinizin bozulmaması için mutlaka yılda iki kez diş hekim gitmeyi  ihmal etmeyiniz.

Tarih 2021-10-24 19:14:08

Son Eklenenler
Dental İmplant Teknolojisindeki Son Yenilikler
Dental Volimetrik Tomografi
Şeker hastalarına implant yapılır mı ?
Şeker , diabet hastalarında HbA1c Değerleri ve Anlamları:
Diş implanttı hakkında merak edilen sorular ?
2024 YILINDA İMPLANT FİYATI NE OLACAK ?
Types of Implant Prostheses