DİŞ HEKİMLİĞİ AMELİYATHANESİ

DİŞ HEKİMLİĞİ AMELİYATHANESİ

DİŞ HEKİMLİĞİ AMELİYATHANESİ

 

Diş hekimliği muayene odasında normal şartlarda tedavisini yaptıramayan kişilerin ve normal diş hekimi odasında yapılamayan tedavi, cerrahi işlemlerin kişinin tıbbi olarak uyutularak tüm tedavilerin aynı anda yapılabileceği, fiziki ortamın sağlık bakanlığının ameliyathane şartlarına tam olarak uyulduğu sterilizasyon koşulların uygulandığı, tümü ile steril bir ortamdır.

GENEL ANESTEZİ KİMLERE UYGULANABİLİR?

Diş hekimliğinde genel anestezinin kişilerde bir uygulama sınırı yoktur. Diş hekimliği açısından, genel anestezi ile diş tedavisi yaptırmanın koşulları vardır. Bu koşullar sağlandığı sürece kişi genel anestezi ile diş hekimi ameliyathanesinde tedavilerini yaptırabilir.

Bu koşullar nelerdir?

Bu koşullar, kişinin genel anestezi için uygun olup olmadığını değerlendirmek için gerekli kan testlerini karaciğer ve böbrek testleri ve Anestezi doktorunun gerek gördüğü testlerdir. Bu test sonuçlarına ve Anestezi doktorunun yaptığı fiziksel muayene sonucunun olumlu olması gereklidir. Bu seslerin sonuçlarına göre genel anesteziye uygunluğu ile hasta kabul edilir.

Kimlere öncelikli genel anestezi uygulaması yapılır?

  • Diş hekimliği genel anestezi uygulaması kişiye konfor sağlar, uzun ve zor tedavilerin daha kolay yapılması ve hastaların bu süreci daha rahat atlatmasını da sağlar.
  • Diş hekimi tedavisini kabul edemeyen hasta gurupları, Özel bakımı gerektiren hastalar 
  • Doktorla uyum sağlayamayacak kadar küçük çocuklarda yada büyük kişilerde 
  • Büyük cerrahi operasyonlarda 
  • İleri derecede korku yaşayan büyük ve küçük kişilerde
  • Zaman kısıtlaması olan fakat tedavisi uzun sürecek hastalar da
    Tıbbi risk taşıyan hastalarda daha kontrollu tedavi yapılması
    Aşırı bulantı reflexi olan kişilerde 

Diş hekimliğinde genel anestesi ve sedasyon konfor alanları yaratır. Her hastada güvenle yapılır ve uygulanır.

 

Diş hekimliği ameliyathanesi nedir? Genel ameliyathane ile farkı nedir? Nerelerde yapılır ?

Ameliyathaneler, sağlık kurumunun içinde tüm steril cerrahi işlerin yapılabildiği bakanlıkça koşulları onaylanmış denetlenmiş geniş steril odalardır. Her türlü cerrahi işlemler ameliyathane koşullarda yapılır.
diş hekimliği ameliyathanesinde diş hekimliğine ait özel aletler bulunur diş hekimliği aletleri kullanacak şekilde dizaynı yapılır ve ameliyathane koşulları uygulanır. Bu uygulamaların yaygınlaştığı için Ağız ve diş sağlığı merkezlerinin içinde koşul ve şartları önceden belirtilmiş ameliyathane vardır. Bu diş hekimliği için özel tasarlanmış ameliyathanelerde diş hekimliği için tedavilerin yapılması için uygundur. Genel hastanelerin ameliyathaneleri ameliyat odaları ve diş hekimliği aletleri için yeteri kadar uygun değildir ve diş hekimi tedavisine göre ergonomisi düzenlenmemiştir. Bu da yapılacak diş tedavisinin kalitesini verimliliğini etkiler. Risk gurubu yüksek ağır cerrahi işlemler dışındaki ağız içi uygulama için hekime yeterli konforu sağlamaktan uzaktır. Bu durumda  genel anestezi altında yapılacak diş tedavileri için diş hekimliği ameliyat edilmesi önerilir.

Diş hekimliği için genel anestezinin avantajları nelerdir ?

  • Diş hekimliği tedavileri bazı insanlar için ulaşılmazdır.ve sürekli diş tedavilerini erteletirler, sorunları giderek büyür ve kendi sağlık ve yaşam konforlarını etkilerler.
  • Diş hekimliği için avantajı bu tip tedavilerini olumsuz etkileyen faktörleri ortadan kaldırmaktır.
  • Genel anestezi kabul eden hastalarda genel anestezi sürecinde hasta her hangi bir tepki vermediği için operasyon sırasında ağrı hissetmez
  • Hasta operasyon esnasında hiç bir şey hatırlamaz
  • Hastaya minimum anestetik uygulanır.
    Çoklu işlemler tek seansta yapılır. Hasta tepki vermediği için tedavi süreleri normalden daha kısa sürer.
  • Bir den çok hekim çalışılabilir
  • Ağır cerrahi işlemler yapılır
  • Hekim konsantrasyonunu maksimum seviyede tutar
  • Hastada stres ve endişe duygusu minimumdur.
  • Ameliyathane ortamında yapıldığından cerrahi işlemlerin enfeksiyon riski daha kontrolü ve azdır.


Genel anesteziden önce neler yapılmalı ?

Genel anesteziden önce genel anestezi doktorunun tavsiyelerine mutlaka uyulmalıdır. Genel anestezi sırasında mutlaka açlık hali gerektiğinden operasyondan önce en son 6-7 saat  yemek yenmeli bu saatten sonrada bir şey yenmemelidir. Onun içindir ki çocuk karın ameliyatları sabah saatinde yapmak daha uygun olur. Genel anestezi eden bir gün önce hastanın genel sağlık durumu kontrol edilir
Genel anesteziden sonra neler yapılmalı ?

Genel anesteziden sonra bir zaman kişi, dikkat gerektiren her türlü hareketlerden kaçınmak gerekir. Bu tür 24 saat sonrasında ertelemeleri uygun olur. Operasyon sonrası tedavilerden kaynaklanan ağrıların kısa sürece hekiminizin önerileri doğrusunda geçer.

LÜTFEN AŞAĞIDAKİ FORMU DOLDURUNUZ Form